Cattle Decapitation
"Monolith Of Inhumanity"

Releaseår: 2012
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 21Köp skivan nu hos:


Läst: 1172ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-05-01

Cattle Decapitation - Monolith Of Inhumanity
Jag har väntat på material från CATTLE DECAPITATION sedan skivan ”The Harvest Floor” från 2009. Bandets synnerligen vredgade, och kompromisslösa metal på den skivan stod för en av de största musikaliska pungsparkarna det året. Därför var det med glädje som jag tog mig an nya skivan ”Monolith Of Inhumanity”.

Och visst känner jag igen mig – det är inte direkt så att bandet skruvat ner aggressiviteten om jag säger så – men nog märker jag av att bandet har börjat inkorporera mer tyngd och sväng än tidigare. Det är märkligt nog dessa partier som lyfter skivan, för trots min initiala glädje märker jag snart att, visst, det finns finfina riff och ett jäkla pisk i snart sagt varenda låt. Men jag saknar riktigt bra låtar som får mig att haja till på allvar. Nu blir skivan en ren uppvisning av ett band som visserligen kan traktera sina instrument, men som inte riktigt förmår engagera på samma sätt som på ”The Harvest Floor”. Och det är synd, för det finns gott om trevliga idéer som inte riktigt kommer till sin rätt i låtarnas nuvarande form.

Triggad på riktigt blir jag i stort sett endast av Forced Gender Reassignment, Gristle Licker och Projectile Ovulation som är rejält imponerande låtar.

Vill man däremot lägga fokus på teknik så vågar jag lova att man inte kommer att bli besviken på skivan. Travis Ryan har en vokal kapacitet som nästan förfärar – bitvis går han så djupt ner i källarvalven att jag häpnar. Trummisen David McGraw är, föga förvånande, en fantom bakom trummorna och han utgör det självklara epicentrumet i den storm bandet piskar upp.

Ljudbilden är torr och fin – man hör verkligen det mesta bandet gör, även om bandet faller i den klassiska fällan och inte erbjuder speciellt mycket audiellt utrymme till nye basisten Derek Engemann. Tråkigt, eftersom de gånger man faktiskt hör vad han gör så kan man inte annat än imponeras.

”Monolith Of Inumanity” är en helt okej skiva som inte helt övertygar mig, men som ändå bjuder på stunder av genialitet.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: