Mortiis
"Some kind of heroin"

Releaseår: 2007
Betyg: 7/10

Användarbetyg: 1.5/10
Antal röster: 31Köp skivan nu hos:


Läst: 1453ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-07-01

Förre Emperor-basisten, tillika bm-trollet, Mortiis släpper här en helt igenom remixad version av sin platta från 2004 – Grudge. Anledningen till detta i princip helt omgjorda album kan man bara spekulera i, men då Mortiis är i farten kan man åtminstone inte börja vifta med ”sellout”-flaggan, den saken är säker. Remixerna är gjorda av diverse mer eller mindre kända namn (The Kovenant, Velvet Acid Christ) och man måste applådera gästartisternas insats; det handlar mer om helt omskrivna låtar än om smått tweakade versioner av originalet.
För er som icke upplevt Mortiis så kan dennes musik möjligen klassas som en högst varierad och tilltalande mix av ambient-industri med absolut metalliska inslag.
En klar risk föreligger dock att just detta album avnjuts bäst av den som redan införskaffat originalet av Grudge, övriga intressenter kan säkert uppfatta albumet som lite smått elitistiskt och svårtillgängligt. Ett uppmaningens finger dock, är man som WeRock-läsare dock det minsta öppen för musik man kanske inte tidigare kommit i fullkontaktsklinch med så rekommenderas Mortiis. Även denna platta.

Bäst: Worst in me. Alla 3 mixarna.

/Holma

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: