Sear Bliss
"Eternal Recurrence "

Releaseår: 2012
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 27Köp skivan nu hos:


Läst: 1085ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-04-01

SEAR BLISS- "Eternal Recurrence "

Ungerska SEAR BLISS, ett band som en extrem mängd musiker har befolkat genom åren, återkommer med ”Eternal Recurrence”. För mig är det första gången jag hör bandet, vars atmosfäriska, svängiga och ganska udda musik inte är speciellt svår att falla för.

Skulle jag välja ett enda ord för att beskriva skivan är det faktiskt trevlig. Produktionen är bra avvägd – fluffig utan att bli mesig – låtarna ligger på en mer än anständig nivå, och så har bandet en fantasiskt blasfemisk inställning till vilka instrument som begagnas i metal. SEAR BLISS bjuder nämligen både på trombon- och trumpetspel i sin både skönt doomiga som bitvis röjiga musik. Och det funkar förbryllande väl. För mig är det just detta som blir faktorn som skiljer ut bandet från en mängd andra.

Bitvis blir det lite väl såsigt – som i There’s No Shadow Without Light – men bandet lyckas verkligen hålla på att det ska låta just atmosfäriskt och, faktiskt, vackert. Man får just denna kombination väldigt tydligt illustrerad i öppningslåten The Eternal Quest som levererar totalt om ni frågar mig – dubbeltramp med triolfeel, trumpetspel utöver det vanliga och skönt raspig sång från András Nagy. Det är helt enkelt mäktigt.

”Eternal Recurrence” håller inte hela vägen – framför allt är låtarna alltför lika varandra – men ett antal guldkorn finns här som gör skivan väl värd att kolla in.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: