Mammut
"Homunkulus"

Releaseår: 2012
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 1.6/10
Antal röster: 42
Läst: 1468ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-03-01

Mammut - Homunkulus
Stockholmsbaserade MAMMUT lyckas på färska EP:n ā€¯Homunkulusā€¯ få till ett unikt sound inom sin ganska snäva genre. Musikaliskt ligger basen vid groovig stoner, där kryddor av hårdrock och stora portioner gammal svensk progg gör slutprodukten betydligt intressantare och fräschare än vad som oftast är fallet.

Titelspåret är den minst experimentella biten vad gäller genreöverskridning. Influenser från MASTODON gör sig tydligt påminda under avslutningen av andraspåret Grottan ā€“ ett parti som taget från de doomigare stunderna på ā€¯Crack The Skyeā€¯. Syndaflod bjuder på en härligt IRON MAIDEN-minnande gitarrslinga i mitten av låten, samtidigt som början får mig att tänka på PUGH ROGERFELDT i hans tidiga karriär. Det luktar progg, skog och olagliga substanser ā€“ uppblandat med ett väl förvaltat hårdrocksarv.

ā€¯Homunkulusā€¯ kan varmt rekommenderas till såväl fans av KYUSS, BLACK SABBATH och IRON MAIDEN som till övervintrade proggfantaster drömmandes tillbaka till NATIONALTEATERNS storhetstid.

Ett tips är att börja bakifrån då avslutande Vulkan är rent magisk och på ett förtjänstfullt sätt blandar alla stilar till perfektion.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: