Dying Humanity
"Living On The Razor's Edge"

Releaseår: 2011
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 34Köp skivan nu hos:


Läst: 1176ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-03-01

Dying Humanity - Living On The Razor's Edge
Till en början blir jag bara trött. Den här typen av ytterst barnvänlig death metal tenderar ju att ha den förmågan. Men ”Living On The Razor’s Edge” växer faktiskt betydligt med allt fler lyssningar. Tyskarna visar sig ha en del förtjänster.

Inledande Blinded – jag räknar inte med det förvisso vackra men rätt slätstrukna introt Inception – bjuder blastbeats och guttural sång, innan melodierna börjar stå som spön i backen och growlen avbryts av high-pitchade skrik. Redan här utkristalliserar sig skivan och demonstrerar vad som komma skall. Beroende på preferenser och tycke kan man närma sig den melodiösa death metal bandet baseras kring.

Mina initiala betänkligheter låg i att det inte smälte samman musikaliskt. Melodiös death metal kan vara helt underbar, men då krävs det riktigt starka låtar och melodier att dö för. ”Living On The Razor’s Edge” kräver flertalet varv i spelaren för att en uppenbarelse ska ske. Men när man hittar de fantastiska JUDAS PRIEST-flörtarna i exempelvis Outcast inser man att det inte varit förgäves.

Smärre bekymmer ligger i den aningen slätstrukna produktionen och ett mellantempo som ibland slår rot väl länge. Ett större bekymmer är att det höga skriket får tankarna att vandra mot CRADLE OF FILTH, vilket självklart inte gör någon glad.

När det stämmer jobbar dock variationen till bandets fördel – som i redan nämnda Outcast, granittunga Welcome To The Abyss och fantastiska Abused.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: