Lamb Of God
"Resolution"

Releaseår: 2012
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.5/10
Antal röster: 45Köp skivan nu hos:


Läst: 1445ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-02-01

Lamb Of God - Resolution
Här har ni en av anledningarna till att jag gillar LAMB OF GOD: stringens. Man vet helt enkelt vad man får när en ny skiva är på gång. Nu kan man helt naturligt hävda att detta kan bli lamslående tråkigt - ett band som inte ändrar mycket i sin originalformula riskerar att efter hand förlora sin attraktionskraft. Märkligt nog gäller inte detta virgininabandet.

Det finns såklart en anledning till detta - bandet, i likhet med så många andra band som lirar på i samma stil, vågar lita på två faktorer. Dels vetskapen att de är ruggigt duktiga instrumentalt, dels att de de facto kan skriva låtar av sådan kaliber att de, även om inte samtliga låtar på en skiva håller top notchkvalitet, vet att det alltid finns material på plattan som kommer få folk att skita ner sig i exstas. På det sättet bygger man en setlist av världsklass - för är det något LAMB OF GOD är, så är det ett bra liveband.

Färska ”Resolution” är i detta sken en typisk skiva från bandet - det är fruktansvärt habilt spel från ton 1. I det mesta vräker bandet på med sin ansiktsmosarmetal och dimper emellanåt ner i oorginalitetsdiket - lyssna bara på Cheated och försök att inte tänka på PANTERA, men bandet har en ingrediens som jag gillar, nämligen ett bitvis fruktansvärt sväng.

Ghost Walking är med sin akustiska inledning bara så brutalt bra och det visar på ett band som inte har speciellt mycket otrivsel rent musikaliskt.

Randy Blythe låter precis så maskulint förbannad som han brukar, men stundtals märks det att han i sanning trivs förbannat bra.

Gitarrspelet, och då tänker jag på solona i största mån, är rejält bra. Riffen kan kännas aningens tröttare i jämförelse med tidigare plattor och det är såklart lite synd då Mark Morton och Willie Adler inte direkt är dåliga, och har presterat bättre grejer.

Trummorna trakteras, i vanlig ordning, riktigt bra av Chris Adler och det är gött att höra en trummis som driver musiken framåt på det sätt den mannen gör.

Sammantaget tvingas jag dock konstatera att ”Resolution” endast bitvis är en riktigt bra skiva - här finns låtar som visar att bandet är en kraft att räkna med. Samtidigt finns här låtar som inte känns som skarpladdade vapen och det sänker betyget.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: