Jungle Rot
"Kill On Command"

Releaseår: 2011
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 44Köp skivan nu hos:


Läst: 1511ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-01-14

Jungle Rot – Kill On Command
Det finns plattor som utgör paletten för ganska många fantastiska släpp. Skivor som utan att vara dåliga på något sätt inte höjer sig över medelmåttighetens ribba. ”Kill On Command” från Wisconsinveteranerna JUNGLE ROT är en sådan skiva.

Det är en trevlig skiva. Visst det låter kanske konstigt att använda just det ordet då det trots allt handlar om en death metalskiva men helt fel ute är jag inte. Hantverket är det inga större fel på – flertalet av låtarna är riktigt bra – och musikerna har hållit på så pass länge att det inte finns några större brister på denna front.

Ändå saknas den där känslan som man får när man lyssnar på en riktigt bra skiva.

JUNGLE ROT visar på ”Kill On Command” att de inte har några som helst problem med att spela med sväng och driv – bra exempel på detta är Blood Ties och Rise Up & Revolt.

Produktionen är fin och fet – speciellt gillar jag det köttiga gitarrljudet man fått till. Jag uppskattar också enormt mycket att trummorna låter som just trummor. Vill ni ha texter som är bra får ni kolla någon annanstans. Visserligen tycker jag att death metaltexter inte ska vara speciellt finstämda, men här är de rent dåliga varför det är ganska skönt att inte höra exakt vad Dave Matrise gastar hela tiden.

Det finns drösvis med death metal som är mycket bättre än ”Kill On Command”, liksom det finns en hel del som är synnerligen sämre. ”Kill On Command” ger en stunds trevlig lyssning – varken mer eller mindre.

/Martin BenschLäs även:
recension av JUNGLE ROTs ”What Horrors Await” (2009)


Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: