Lions Share
"Emotional Coma"

Releaser: 2007
Betyg: 6/10

Anvndarbetyg: 3.0/10
Antal rster: 32Kp skivan nu hos:


Lst: 1865ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-07-01

Redan 1988 släppte Lion’s Share en 7” vinylsingel och efter några år på isen kom 1995 deras första album – ”Lion’s Share”. I år släpper man sitt femte fullängdsalbum ”Emotional Coma”, ett album som lämnar undertecknad med lite blandade intryck. Inledande spåret ”Cult of Denial” börjar med ett smakfullt intro med både el och akustisk gitarr som senare övergår i ett mäktigt riffande.
Sångaren Patrik Johansson låter röstmässigt som en elak Ronnie James Dio och det är inget ont menat med det för det passar likt en hand i handsken. Gitarristen Lars Chriss, som är den stora ljuspunkten i detta band, har enligt mig tydliga influenser från Zakk Wylde och då tänker jag på tonen och vibratot.

När man fortsätter lyssna på albumet märker man att det svänger fram och tillbaka mellan klockrena låtar och låtar som tyvärr faller på sin seghet. Dom låtar som känns sega kunde ha kortats ned eller arrangerats om till det bättre. Som tur är tycker jag att albumets helhet är godkänt plus. Lite här och där hittar man Judas Priest, Black Sabbath och givetvis Dio influenser. De låtar som utmärker sig på albumet är enligt mig följande:

The Arsonist – inleder med ett lugnare riff som övergår i ett piskande riff som obemärkt gör att foten rycks med.

Soultaker – inledningen låter som tagen från Judas Priests Painkiller som med Patrik Johanssons röst tas till en himmelsk dimension.

Cult of Denial – nämnde den tidigare men det är verkligen rätt låt att inleda detta album. Väldigt snyggt solo som övergår till ett outro.

Mitt betyg blir 6 av 10. Betyget hade blivit lite högre om inte låtmaterialet hade varierat så mycket.

/Björn Thornell

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: