D. A. D
"Dic.nii.lan.daft.erd.ark"

Releaseår: 2011
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.2/10
Antal röster: 38Köp skivan nu hos:


Läst: 1459ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2012-01-01

D.A.D - Dic.nii.lan.daft.erd.ark
Det finns musik som kräver mycket av dig som lyssnare. Som efter mängder av lyssningar sakta blottar sitt innersta väsen, och som med tiden kan komma att bli ett med som lyssnare - men först efter att du avsatt tid, tålamod och uppmärksamhet.

Det finns också musik som inte kräver mer än ett halvt öra, och som omedelbart visar dig sin själ.

Danska rockarna D.A.D tillhör verkligen den senare kategorin, och har så hgjort under hela sin långa karriär.

Ledorden är enkelhet och sväng, och det var lika sant när det väl begav sig på storhetstiden runt "Riskin' It All" (med bandets kanske största hit Laugh'n'a Half) och "No Fuel Left For The Pilgrims" som det är med 2011 års "Dic.nii.lan.daft.erd.ark". Det krångligaste med denna nya elfte giv är förstås namnet, annars känner man igen det mesta.

Basen går att spela på två strängar.

Lyriken är spetsfundig och livsbetraktande.

Musiken är direkt i sitt anslag - det man ser är det man får, liksom.

Skivan innehåller ingenting som revolutionerar, och det är knappast syftet heller.

Bandet radar istället upp en mix av låtar fansen förväntar sig i form av rockiga nummer som A New Age Moving In eller melankoliska radiovänliga hits som Breaking Them Heart By Heart och Fast On Wheels, och allt är precis som det ska vara.

Noterbart är också att produktionen är föredömlig, både enkelheten och svänget står fint i centrum, och det är enkelt att konstatera att Jesper Binzens röst har mognat fint, och faktiskt har än mer karaktär nu än tidigare. Enkel musik för många tillfällen!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: