Deathember
"A Thousand Flatlines"

Releaseår: 2011
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 2.5/10
Antal röster: 86
Läst: 1905ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2011-12-01

Deathember - A Thousand Flatlines


Mitt leende blir allt bredare och jag känner hur ögonen lyser när jag hör de vokala insatserna på "A Thousand Flatlines", debut-EP:n av det Huddingebördiga DEATHEMBER. Hyenehysteriskt skratt, gläfsande skall, djupaste dödsgrowl, skrik och ja, faktiskt en liten del "normalsång" också däremellan. Och allt så väl sammanhållet i en skapelse som är ren glädje att ta del av.

Detta är en högst välproducerad platta som gör ett mycket starkt intryck som debut betraktat. DEATHEMBER uppmärksammades i höstas när första singeln, The Linear Act, släpptes och då inte minst för att den forne SIKTH-sångaren Mikee Goodman gästar på det spåret. När nu hela EP:n föreligger står det dock klart, med den jämnt höga nivån låtarna håller, att DEATHEMBER och dess sångare är fullt kapabla att helt stå på egna musikaliska ben. De instrumentala insatserna är också rakt igenom mycket väl godkända och de sex spåren har en variation som gör att jag gärna sätter spelaren på repeat och startar om plattan så snart sista låten, This Treacherous Mind, tonat ut.

EP kallar banden sitt förstlingsverk (ja, demo har iofs släppts tidigare) men med sina sex låtar och i stort sett 30 minuter högkvalitativ musik bör detta snarast ses som en fullvärdig debut. Och som sådan är DEATHEMBERs "A Thousen Flatlines" en het kandidat till utnämningen som 2011 års bästa svenska debut./BiblioteKarin

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Aron | Datum: 2011-12-01 16:56:17

Riktigt stilig skiva! Borde spelas på Bandit!
Annonser: