Junius
"Reports From The Threshold Of Death"

Releaseår: 2011
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 51Köp skivan nu hos:


Läst: 1144ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-11-13

Junius - Reports From The Threshold Of Death
”Tänk alltid kontext”, sa den medelålders mannen som opererade som min lärare när jag för något år sedan läste socialantropologi. ”Ingenting uppstår i ett vakuum, utan är alltid beroende av sitt sammanhang”, fortsatte han.

Lustigt nog är min före detta lärares ord det första som dyker upp i huvudet när jag ska försöka återge ”Reports From The Threshold Of Death” i ord. Musiken som ljuder genom de tio spåren måste nämligen sättas i sin rätta kontext för att blomma ut till fullo. Slappandes i hängmattan under Thailandsemestern? Pyttsan.

Tänk pendeltågresa i urban miljö en småruskig senhöstdag.

JUNIUS skapar något eget efter beprövade metoder körda genom ett unikt filter. Referenser är många, men blir intetsägande i text. KATATONIA figurerar i samma känsloregister, men utfallet är inte speciellt likt. Där svenskarna alltid står med en fot stadigt i metal, vägrar amerikanerna låta sig kategoriseras. Dance On Blood och A Universe Without Stars drar tankarna mot hur PARADISE LOST lät i mitten av karriären, medan The Meeting Of Pasts snarare minner om melankolisk indierock i aningen hårdare format.

Varje recensent älskar att kategorisera och hitta referenspunkter. På samma gång som ”Reports From The Threshold Of Death” är en mardröm i det avseendet, är den en fröjd i sin rätta miljö. Som höstskiva fyller den sin funktion med bravur. Avslutande trojka A Reflection On Fire, Transcend The Ghost och Eidolon & Perispirit får till och med en rabiat hösthatare likt undertecknad att uppskatta denna grådassiga årstid.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: