Chillihounds
"Shake Your Skull"

Releaseår: 2011
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.4/10
Antal röster: 47Köp skivan nu hos:


Läst: 1333ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-11-01

Chillihounds - Shake Your Skull
Svenska CHILLIHOUNDS slår med sitt tredje album "Shake Your Skull" upp ännu fler möjligheter för sin bluesbaserade "no-bullshit"-rock.

Sedan starten 2003 har bandet sakta men säkert etablerat sig som en pålitlig liveakt, och debuten "The Album" som kom 2007 cementerade faktumet att detta är ett gäng med osedvanlig potential.

Låten 1975 och den medföljande slogan som den skapade - The spirit of '75 - fångar ganska bra vad bandet försöker åstadkomma.

Nya "Shake Your Skull" öppnar enkelt och bra.

Inledande No Vacation är en sån där typisk låt som vem som helst kan svänga nävar och nacke till, mer eller mindre utan att ha hört den förrut.

Bandet serverar sedan en ganska lång rad med habila rock'n'roll-stänkare som Back In The Game, Love Pays No Rent (en av skivans absolut bästa spår) samt 1979 som kanske ska ses som tidsavtrycket för den här skivan, som jämförelse med debuten.

Det låter svettiga rockbarer, golv fläckiga av utspilld öl och det känns fullkomligt naturligt att det här dyker upp på en festival nära dig snart.

Det låter också en hel del av akter som exempelvis DANKO JONES och stundtals HELLACOPTERS, och kanske är det lite av utmaningen för CHILLIHOUNDS.

På samma sätt som inledande No Vacation funkar för vem som helst som aldrig hört låten innan så innebär baksidan på det myntet att det inte är alldeles enkelt slå fast sin egen plats på scenen, och skapa en egen identitet.

Det krävs antagligen både riktigt bra låtmaterial likväl som idogt turnerande och kanske en radiohit eller två.

Allt det finns inom räckhåll för bandet, som helhet betraktat är "Shake Your Skull" en skiva som bjuder på bra sväng, variation och ett par potentiella hits, så nu saknas bara att man lyckas få lite luft under vingarna för att det ska lyfta till rejäla höjder.

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: