Rose Funeral
"Gates Of Punishment"

Releaser: 2011
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Anvndarbetyg: 0.2/10
Antal rster: 33Kp skivan nu hos:


Lst: 1559ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-10-16

En lösgodispåse från helvetets sjunde krets
Det kanske är lika bra att börja med ett förtydligande: Om du inte gillar känslan av att få stryk av tre stycken erfarna torpeder som vet precis hur man bäst (nåja) nyttjar ett slagträ av aluminium, kanske du inte skall slänga på den tredje fulländaren från Cincinatti-baserade ROSE FUNERAL, "Gates Of Punishment". Det handlar nämligen om en påtagligt brutal anrättning, där kombinationen av gitarrer i dropped A tuning, blastbeats och avgrundsdjup growl ger dina trumhinnor en rejäl omgång.

Därmed inte sagt att tremannakombon (Ryan Gardner, sång och kompgitarr, Kevin Snook, sologitarr, och Julian Kersey, bas) är onyanserade. Även om de givna blinkningarna till MORBID ANGEL finns där, och även om bandet nyttjar blytunga, malande långsamma breakdowns vid mer än ett tillfälle, handlar det faktiskt inte om den standardiserade formen av teknisk dödsmetall anno 2011, modell 1A. Istället upptäcker den lyssnare som uthärdar det brutala angreppet en stund en hel del snygga nyanser, till exempel i form av närmast black metal-aktiga partier med ondskefullt eleganta gitarrslingor och mer högfrekvent growl. Beyond The Entombed, Entercism och vMalignant Amour (med gästsång av Kate Alexander) är samtliga fina exempel på detta.

Därtill kan man notera att de tunga, malande riffen faktiskt inte alltid dyker upp som förväntat till breaket, utan att bandet vet att byta tempo på ett förhållandevis kreativt sätt. När krossande tyngd och hypersnabba blastbeats avlöser varandra på ett välavvägt sätt hålls intresset vid liv på ett bra sätt; till exempel under False Divine där just MORBID ANGELs Steve Tucker gästar. Logiskt nog är det allra bästa spåret även det som kanske erbjuder störst kontraster: The Desolate Form. Första halvan av detta musikaliska monster kan vara det mest aggressiva mangel jag hört hittills i år, men innan låten är slut har vi även hunnit bli serverade närmast sliskigt snygga soloslingor och svulstigt stackatoriffande.

Vad jag tror att jag vill ha sagt är att ROSE FUNERAL för att vara så pass brutala verkligen är inbjudande. Likt en påse lösgodis från helvetets sjunde krets har de något svavelosande att erbjuda alla... Även om "Gates Of Punishment" kanske inte är en framtida klassiker, kommer jag garanterat att hålla plattan högt inom det hårdare segmentet av metalåret 2011.

/Fredrik Sandberg

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: