Nine Covens
"On The Coming Of Darkness"

Releaseår: 2011
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 34Köp skivan nu hos:


Läst: 1300ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-10-17

NINE COVENS "On The Coming Of Darkness"


Blankt.

Det är helt blankt när jag ska skriva recension på NINE COVENS debut "On The Coming Of Darkness". Jag har haft skivan i dryga två månader, och lyssnat flera varv - och ändå är det helt blankt. Inte för att det är dåligt - det som serveras är ösig och välspelad black metal - men det fastnar inte.

9 spår, fördelade på 4 titlar. Konstigt nog. Spår 1 till 3 heter Resurrection Pt1-3, och sedan kommer Ascension Pt1-2, Judgement Pt 1-2, Exiles Pt 1-2. Inte speciellt fantasifullt, och kanske bidrar det till min avoga inställning.

Inledningen är ca tre och en halv minut pionastämning - sen brakar bandet loss i resten av skivan. Det piskas rätt bra i Ressurrection Pt 2, och framförallt är Judgement Pt 2 riktigt bra med sin krypande, smygande inledning. Lite av en halvballad, på black metal-manér, kan man nog säga.

Ordet coven betyder en sammanslutning av wiccaner - vilket i sin tur är en hednisk religion som uppstått på de brittiska öarna. Det hörs i musiken också, och jag tycker stundtals att man kan placera den här typen av black metal till just britterna.

Och trots att det är blankt när jag ska skriva recensionen så finner jag mig digga musiken ganska mycket varenda gång jag lyssnar, främst de starkaste spåren. Utan att det består efter att skivan rullat klart.

Märkligt.

Att något så blankt kan vara så bra - och ändå fortsätta vara blankt.

Bästa spår: Judgement Pt 2

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: