Paradise Lost
"In Requiem"

Releaser: 2007
Betyg: 8/10

Anvndarbetyg: 1.8/10
Antal rster: 41Kp skivan nu hos:


Lst: 1493ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2007-06-11

Som Simon & Garfunkel en gång skrev, "Hello darkness my old friend..". Litegrann minner känslan då man lyssnar på nya Paradise Lost-albumet "In Requiem", det elfte i ordningen, om ett kärt gammalt återseende, denna gång i de mörkare kvarteren. Med tonvikt på gammalt återseende. För det senaste decenniet har Paradise Lost inte förgyllt speciellt många spellistor. Kräftgång är ett ord som osökt dyker upp.

Nu låter det tungt, tungt och tungt. Tänk "Draconian times" eller "Icon" men med fräschare och mer uppdaterat sound. Nick Holmes låter på sina ställen som en James Hetfield med mer djup, och mr Mackinthoshs gitarrslingor är åter patenterat omväxlande vackra och omväxlande blytunga. Heck, det är både growl och thrash-tugg på några ställen!

Som det stora PL-fan jag varit sedan 1991, då den eminenta och stilbildande "Gothic" släpptes, så är det här en comeback att glädjas åt. Jag har inget mot den elektroniska postmoderna Depeche Mode-liknande stil man varit inne och sladdat på, men det finns massor av band som gör just detta betydligt bättre än Paradise Lost. Nej, kalla mig konservativ men visst fan är det så här grabbarna skall låta. Comebacken är storartad, betyget blir högt. Och det är närmare en pinne upp en än ner. Prozak to the people!

Bäst: The Enemy, Beneath black skies och Unreachable

/Holma

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Ibrazut | Datum: 2007-06-21 15:38:13

Grym platta!
Annonser: