Ichor
"Benthic Horizon"

Releaseår: 2011
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 56Köp skivan nu hos:


Läst: 1437ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-10-01

Ichor - Benthic Horizon
Moderna death metalband må ha sina rötter i Floridascenen, med något ben i Stockholms 90-tal, men de saknar verkligen en ytterst viktig ingrediens; det skitiga och skrämmande som definierade genren i dess begynnelse. Det smattras på trummor i ljusets hastighet, de mörka brölen når avgrundens domäner och gitarrerna tuggar kompetent fram köttiga riff. Men med tiden har fundamentet för dödens tillägnade genre ändrats från att handla om att vara rått, skitigt och stenhårt till att bara vara stenhårt.

Punken har helt enkelt försvunnit.

Hade ICHOR bestämt sig för att utgöra ett undantag vore ”Benthic Horizon” en ruggigt gjuten skapelse. Tyvärr bestämmer sig bandet istället för att polera sin brutala tonkonst till max. Fartundret The Depth Within hade varit fullkomligt lysande om kontexten andats gasmask och industrilokal snarare än pedantisk inspelningsstudio. Nu blir det istället bara bra. Samma sak gäller Among The Swarm, Conquest Of Darkness och egentligen alla spår på skivan. Den BEHEMOTH-doftande refrängen i The Gorgon är dock, trots mina invändningar kring den polerade ytan, fullständigt bländande. Ingen kan motstå. Nergal dyrkar! Riffen sitter som en smäck. Trumspelet imponerar, och growlet har en enorm kraft.

Ändå, jag vill inte bara ha den kraftigaste motorsågen. Jag vill ha den nedlusad med skit, blod och död också.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: