Manticora
"The Black Circus Part 2, Disclosure"

Releaser: 2007
Betyg: 5/10

Anvndarbetyg: 0.1/10
Antal rster: 43Kp skivan nu hos:


Lst: 1489ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-06-11

Denna danska grupp spelar en slags mörk blandning av Iced Earth och Blind Guardian. För många är de kanske helt obekanta, men jag har faktiskt hört en tidigare platta med dem som heter Hyperion från år 2002 om jag inte minns fel.
Stilmässigt verkar de nu lira samma tekniska och för mig något svårsmälta och progressiva powermetal som de gjorde då på Hyperion-plattan. Stundtals briljerar killarna med riktigt sköna partier av välspelad och tung metal och precis då jag tycker att det låter riktigt bra, tappar de liksom tråden och meckar in sig i något invecklat och då tappar de åtminstone bort undertecknad.
Black Circus Part 2, Disclosure är precis som det låter del två i en konceptalbum historia om två skivor och tyvärr har jag inte hört första skivan, så möjligtvis tappar jag lite av den mörka cirkus-historien på grund av detta. Hur som helst är dessa killar uppenbarligen kapabla musiker och hade de bara jobbat lite mer på refränger och lite mindre på det tekniska och invecklade, så kanske jag höjt betyget något snäpp. Som det är nu lyfter det liksom aldrig så jag kan inte annat än att ge betyget 5/10 med hopp om att Manticora lättar på det tekniska till nästa skiva.

/Leo

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: