Meadows End
"Ode To Quietus"

Releaseår: 2011
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 1.9/10
Antal röster: 49
Läst: 1618ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-08-16

Meadows End - Ode To Quietus
Örnsköldsvik. Foppaland. Hem till sextetten MEADOWS END som med egensläppta fullängdsdebuten "Ode To Quietus" nu på allvar gör ett försök att sprida sin melodiska dödsmetall utanför hemstaden.

Snyggt förpackat levererar bandet åtta långa stycken välarrangerad musik med drag av det så populära Göteborgssoundet, och frågan är då...

...kommer vi att få börja prata om Ö-vikssoundet istället?

Svaret är dock nej.

Inte för att detta är dåligt på något sätt, utan för att det inte är tillräckligt utstickande för att fånga uppmärksamheten hos tillräckligt många.

Låtarna är relativt långa, och flera gånger under mina lyssningar har jag kommit på mig själv med att tänka att det här, det är liksom lite för snyggt.

Det nickar stundtals åt MESHUGGAH, stundtals åt DARK TRANQUILLITY, och bandet i sig bjuder verkligen på en bra prestation.

Gitarristerna Jan Dahlberg och Stefan Sjölander skänker tuggmotstånd, Johan Brandberg brölar och sjunger riktigt bra, rytmsektionen med Mats Helli på ¨bas och Daniel Tiger på trumpallen levererar samtidigt som Robin Mattsson lägger keyboards och piano över det hela.

Bra så, men jävlar grabbar - vad jag längtar efter en snabb, enkel tvåtakts "riv-stället-i-moshpiten"-låt mitt i det här!

Med det sagt så är delar av låtmaterialet väl genomarbetat. My Demon, Starvation 12 och Falling Asleep är omedelbara låtar som har hitpotential (främst den förstnämnda), men min favorit blir nog ändå andraspåret Resurrection Of Madness som svänger elakt.

Kommande skivor får dock gärna ha en något enklare låtstruktur för min smak.

Till sist, en fråga.

Blev det inte lite låg ljudvolym på skivan?

Ljudbilden är bra, men det är lite som att lyssna på en av sina riktigt gamla plattor.

Man får vrida upp volymratten rejält för att det ska riva i hörselgångarna!/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: