August Burns Red
"Leveler"

Releaseår: 2011
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 32Köp skivan nu hos:


Läst: 2085ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-08-01

August Burns Red - Leveler
Med åren som gått sedan jag började vandra runt på denna vår sköna jord har jag blivit mer och mer fast i mina fördomar och vanor. Det är inte en bekännelse som är speciellt rolig att göra, men likväl sann. Eftersom en av mina fördomar är att jag inte gillar metalcore så är det därför tur att det finns akter som AUGUST BURNS RED.
Jag plockade upp jänkarnas senaste platta "Leveler" av en slump, och det var verkligen tur.
Alstret är nämligen precis en sådan stjärnsmäll att det tvingar mig att vidga mina vyer lite och släppa in lite nytt friskt blod. Jag gillar inte metalcore. Med vissa undantag, tydligen...

"Leveler" är proppfull med charmig spelglädje, utan att på något sätt tappa livsviktig aggression och tyngd. Redan i inledande Empire visar man var skåpet ska stå, och sen radas pärlorna upp på rad. Pangea, Salt & Light, Carpe Diem, 40 Nights och Poor Millionaire är bara några exempel där bandet bjuder både på härligt rens, snygga skrik och förstås ett knippe fläskiga och medryckande breakdowns. Det som lyfter hela klabbet är att låtarna stundtals bjuder på överraskningar som kryddar allt. Internal Cannon har således ett mittparti som närmast påminner om flamenco (!), och som gör att både den låten i sig samt de kringliggande styckena lyfter.
Riktigt bra, och totalt sett har den här skivan lyckats bli en sån där som jag återvänt till hela tiden de senaste veckorna - nästan med sjuklig besatthet ibland!
Slumpen är bra ibland.
I alla fall när den hjälper till att föra sådana här ögonöppnare i ens väg!
"We sing for you", vrålar man som bäst i Salt & Light, och det känns ju bra att få höra.
Fint så!

Bandet är tajt, produktionen på skivan är riktigt tydlig och tung, och jag antar att om man nu sedan tidigare hade koll på AUGUST BURNS RED - och det är det förstås många som har, förra given "Constellations" klättrade till plats 31 på den svenska topplistan - så är detta ett givet köp. Ingen kommer att bli besviken, och det verkar ändå som om bandet tagit ett litet kliv i sin utveckling. Dessutom har man valt att inkludera flera roliga versioner på sina egna låtar i slutet av skivan. Vi bjuds på en akustisk version av Internal Cannon och en pianoversion av Boys Of Fall, ytterligare ett exempel på att man vågar sticka ut från en machostandardmall och utveckla sig för en starkare helhet.

Bästa spår: Det finns faktiskt inga svaga spår på denna giv, och ett par riktigt starka som sticker ut. Till slut är det nog ändå den udda Internal Cannon och den episka Salt & Light som tar hem spelet!

Betygsåttan är klockren, och har nästan mersmak. Fast jag ju inte gillar metalcore..!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: