Protest The Hero
"Scurrilous"

Releaseår: 2011
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.5/10
Antal röster: 36Köp skivan nu hos:


Läst: 1229ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-07-01

PROTEST THE HERO - "Scurrilous"
Första spåret Ces’t La Vie rymmer allt från popighet, meckighet, löpningar på gitarrer över hela greppbrädet, vän sång, dubbeltramp, halvtakt och udda taktarter. Och låten är tre minuter och trettiotvå sekunder lång. Är det då undra på att hela plattan ”Scurrilous” från kanadensiska post-hardcoregänget PROTEST THE HERO är så sprängfylld med musik att jag blir yr i huvudet? Nä, precis! Tack och lov är yrseln godartad och av bästa märke.

Det är kungligt roligt att lyssna på ett band som är så bra på att spela och vågar ta ut svängarna på det som det här gänget gör - låtar som Ces’t La Vie, Tapestry, The Reign Of Unending Terror och Sex Tapes fullkomligt spritter av energi och spelglädje. Mest imponerar trummisen (duh! liksom) Moe Carlson och gitarristerna Tim Millar och Luke Hoskins som vrider iväg grejer som får käken att droppa med jämna mellanrum.

Ska jag hitta något att anmärka på är det att låtmaterialet låter väldigt likt det på 2008 års ”Fortress” och att det som även gör plattan så bra, myckenheten av allt, gör att man verkligen måste vara helkoncentrerad under lyssningen. Inget fel i det, men det kan bli aningens påfrestande att aldrig få ens en liten andhämtningspaus emellanåt.

I övrigt kan jag bara rekommendera ”Scurrilous” - under förutsättning att man gillar meckig, välljudande post-hardcore. Det finns betydligt sämre saker om ni frågar mig!

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: