In Solitude
"The World The Flesh The Devil "

Releaseår: 2011
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.9/10
Antal röster: 74Köp skivan nu hos:


Läst: 1847ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-07-01

IN SOLITUDE - "The World The Flesh The Devil"
Uppsalas IN SOLITUDE är ett traditionellt metalband som genomsyras av NWOBHM-influenser. Deras stil är klassisk utan att vara alltför retro. Det senaste alstret, ”The World. The Flesh. The Devil.”, är en riktigt charmig sak. Låtarna är riktigt medryckande med välskrivna texter och klassiska riff, vilket gör att detta svänger fint i grytan. Det är både mörkt och stilfullt. Påminner lite om svenska GHOST men framför allt MERCYFUL FATE.

I och med den nya plattan har bandet gjort ett stort framsteg, framför allt i låtskrivandet och melodierna om man nu ska jämföra med debuten. Produktionen är kraftfullare, snyggare och låter helt enkelt bättre. Även sången har fått ett riktigt lyft trots att Pelle Ahman inte har ett så omfattande sångregister, men han sjunger med en behaglig ton. Henrik Palm och Niklas Lindström matchar varandra som om de vore enäggstvillingar och levererar riffen på ett elegant och strålande vis.

Bästa spåren på plattan är titelspåret, To Her Darkness och den mycket långa episka On Burning Paths som lyckas förbli tilltalande och hålla lyssnaren engagerad fast den klockar in på nästan 14 minuter. Skivan innehåller inga riktiga svagheter som jag kan anmärka på, utan känns väldigt välgjord.

Plattan är inspelad i Nicke Anderssons (HELLACOPTERS, IMPERIAL STATE ELECTRIC) nya studio Gutterview Recorders i Stockholm, tillsammans med producenten Fred Estby (DISMEMBER, NECRONAUT)

Detta är en platta som bör falla folk i smaken som tycker att musik lät bättre förr.

Bästa spår: On Burning Paths

/Janne Sandstén

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: