Samael
"Lux Mundi"

Releaseår: 2011
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 32



Köp skivan nu hos:


Läst: 2043ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-05-01

SAMAEL – ”Lux Mundi”
”Lux Mundi” är schweiziska SAMAELs tionde studioalbum och ges ut nu på detta bandets tjugofjärde verksamhetsår. Under årens lopp har SAMAEL experimenterat med diverse ljudbilder inom hårdrockens sfär och alltid haft ett gott öga till elektroniska musikstilar. Här är inte keyboardens insatser ett komplement till den traditionella rocksättningen, som i många andra hårdrocksband, här är detta snarare grundbulten tillsammans med låtmaterialet och Vorphs sång.

Förra given, 2009 års ”Above”, var en bra plattan men ändå lite av en besvikelse, då förväntningarna var stora bland annat efter att det utlovats ett SAMAEL med ”mer black metal-sound än på länge”. Däremot var nyfikenheten kanske än större inför ”Lux Mundi”, också efter att vi redan i höstas kunnat lyssna till nyckelspåret Antigod, vilket släpptes som ett minialbum tillsammans med några ny- och liveinspelningar av tidigare material, också recenserad här på WeRock.

Texterna på ”Lux Mundi” rör sig inte helt oväntat kring antireligiösa teman (t ex i tidigare nämnda Antigod) men också frågor om krig (Of War), vår syn på odödlighet (For A Thousand Years) och pengars värde (In Gold We Trust). Varje låt har något eget att säga, både musikaliskt och lyrikmässigt, och samtidigt är plattan en gjuten helhet och musiken, både simpel och intelligent, är njutbar på alla plan. Det som hindrar mig att dela ut de allra högsta betygen är att jag ändå saknar en eller flera riktigt, riktigt slagkraftiga låtar, de där spåren som skulle sticka ut ur den högkompetenta helheten. Men det är ingen tvekan om att detta är en riktig höjdarplatta för alla som följt SAMAEL under deras långa karriär, och helt säkert även för många nytillkomna intresserade. Om man bara har nyfikenheten kvar.

/BiblioteKarin



Läs även:
Recension av SAMAELs "Antigod" (2010)


Startsida recensioner »



(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: