Anima Morte
"The Nightmare Becomes Reality"

Releaseår: 2011
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.7/10
Antal röster: 25Köp skivan nu hos:


Läst: 1805ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-05-01

ANIMA MORTE - "The Nightmare Becomes Reality"

Slöseri.

Det är nästan det enda ord jag kan tänka på när jag lyssnar på ANIMA MORTEs "The Nightmare Becomes Reality".

Inte för att det är dåligt, utan precis tvärtom. Här finns ett magiskt vackert omslag, en klockren och läskig produktion, och med ett koncept med lockande titlar som Voices From Beyond, Corridors Of Blood, Solemn Graves och Feast Of Feralia finns alla pusselbitar på plats. Dessutom sitter man med ett helt knippe riktigt bra rocklåtar, kryddade med stämningsfulla arrangemang. Så varför klagar jag då? Jo, rubbet är instrumentalt. Modell filmmusik. Och det är synd, för det här hade kunnat bli så otroligt bra med en bra vokalist!

Faktum är att det hade kunnat bli i paritet med hyllade akter som GHOST eller THE DEVIL's BLOOD, och det gör mig rätt förgrymmad. Nu blir det istället ganska trist. En hel skiva med svängig rock som bara gör mig förväntansfull inför dess att det ska "börja på riktigt" när sången kommer in, det funkar helt enkelt inte. Det blir för trist i längden. Tyvärr. För det här råmaterialet är något i hästväg...

Bästa Spår: Långa Things To Come svänger vansinnigt skönt, trots mitt gnällande om instrumentala låtar...

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: