Preach
"Path To Solace"

Releaseår: 2010
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 0.7/10
Antal röster: 28
Läst: 1381ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-03-17

Preach ā€“ Path To Solace
Melodisk dödsmetall är föga förvånande en rejält plogad musikalisk åker ā€“ band finns i myckenhet och man kan med fog hävda att till denna genre känner sig många kallade men få är utvalda.

Stockholmska PREACH hamnar någonstans mittemellan. Det finns element i varje låt på ā€¯Path To Solaceā€¯ som jag gillar ā€“ det kan vara en väl exekverad två-takt, en snygg gitarrslinga eller en vacker harmoni ā€“ men också saker jag stör mig på. Som helhet är skivan fylld av riff som är habila, men som saknar det bett som krävs om man ska nå ut från den snårskog av band som utgör genren. Det som framför allt skulle behövas är mer av ett eget uttryck ā€“ att medlemmarna kan traktera sina instrument går fort att slå fast, det är inte här som problemet ligger ā€“ men rent låtskrivarmässigt når bandet inte upp till de högsta nivåerna. Ska jag gå på hur bandet lät på föregångaren ā€¯Melt To Sandā€¯ är dock ā€¯Path To Solaceā€¯ ett steg i rätt riktning ā€“ inte minst ljudmässigt låter det bra i jämförelse.

Det återstår att se om PREACH lyckas vässa vapnen ytterligare ett snäpp till nästa inspelning, vilket jag hoppas, men för tillfället saknas det något för att jag ska plocka fram de höga betygen.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: