Nine Inch Nails
"Year Zero"

Releaser: 2007
Betyg: 9/10

Anvndarbetyg: 0.9/10
Antal rster: 53



Kp skivan nu hos:


Lst: 1365ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-05-05

Ofta geniförklarade multiartisten Trent Reznor ser ut att ha mått gott av att lägga drogerna på hyllan. Tidigare utgivningstakt på 2 plattor per decennium har nu blivit betydligt mer frekvent, ”Year Zero” kommer endast två år efter föregångaren ”With teeth”.

”Year Zero” som nya alstret är ett oerhört ambitiöst konceptalbum, i ordets rätta bemärkelse, där släppet i flera veckor innan releasedatum föregicks av ”dokumentära” webbplatser och information om berättelsen hur det gick till när den kristna extremhögern tog makten år 2022 (=Year Zero).

Gissningsvis kommer de renodlade rockfansen att ha lite bekymmer att ta till sig ”Year Zero”, de tidigare distade gurorna lyser nästan helt med sin frånvaro. Nu snackar vi tunga beats och tvistade elektroniska ljud som ackompanjemang till Trents domedagssaga. Man kan aldrig slappna av och bara avnjuta albumet, då man minst anar det så slits ljudbilden sönder av något oväntat och elakt inslag på det förmodligen blodstänkta dansgolv som det avnjuts på. Dock känns melodierna i allt sitt mörker mer medryckande än på länge vad gäller Nine Inch Nails och det är nog fler än undertecknad som hittar spår av Aphex Twin i ”Year Zero”. Sammanfattningsvis, det är fult, smutsigt och störande. Men ack så bra.

För mer info runt själva plotten hänvisas till http://www.ninwiki.com

Bäst: In this twilligt och The great destroyer

/Holma





Startsida recensioner »



(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: