Graveyard
"Hisingen Blues"

Releaseår: 2011
Betyg: 9/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.2/10
Antal röster: 47Köp skivan nu hos:


Läst: 2322ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-02-14

Graveyard - Hisingen Blues
Bara att låta håret växa vilt, börja odla mustasch, köpa sig ett par utsvängda jeans och skaffa sig en sliten skjorta – släng på en snygg jeansjacka på det också. GRAVEYARD-looken är klar. Inte för att jag vet om herrarna i GRAVEYARD ser ut på det viset, men det är ändå bilden som kommer upp i huvudet på mig när jag lyssnar igenom sjutummaren ”Hisingen Blues” - en försmak inför det kommande skivsläppet.

”Hisingen Blues” spinner vidare på vägen som sattes med debuten – en total kärleksförklaring till 70-tals hårdrocken med LED ZEPPELIN och BLACK SABBATH som ledstjärnor. Inledande titelspåret precis som b-sidan Granny &; Davis levererar fullt ställ från början till slut och det är sju minuter av full lycka. Tänk LED ZEPPELIN kring debuten. Tänk CREAM eller YARDBIRDS på speed. Tänk ett snabbare THE DOORS utan det värsta flummet.

Joakim Nilsson (sång/gitarr) har en stämma som inte ligger långt ifrån Robert Plant vilket passar musiken perfekt – under Hisingen Blues går mina tankar nästintill oavbrutet till Dazed And Confused (LED ZEPPELIN). Och för en basist som undertecknad är det en fröjd att få höra den spelglädje Rikard Edlund (bas) sprudlar av under dessa två låtar.

”Hisingen Blues” finns på spotify men jag rekommenderar alla med en vinylspelare tillgänglig att skaffa sjutummaren.

Mina förhoppningar på fullängdaren är nu löjligt höga.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: