Poison the well
"Versions"

Releaser: 2007
Betyg: 5/10

Anvndarbetyg: 0.2/10
Antal rster: 52Kp skivan nu hos:


Lst: 1901ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-05-05

Kan ett amerikanskt hårdrocksband som väljer det norrländska vemodet i Tonteknik Recording i Umeå istället för soliga Florida för att producera sina album vara något? Tydligen, då Poison The Wells patenterade nyansering av modern hardcore sålt kopiösa mängder i hemlandet. Att de även turnerat med både Deftones och vapenbröderna i Hatebreed har bidragit till deras popularitet. Samtidigt verkar det som om Umeås gamla stolthet Refused haft en inverkan på dessa killar. Kanske finns det en orsak att de just valt Sverige för ibland blir jag påmind om denna förlegade svenska akt på Versions.

12 spår av variation innefattar Versions som sträcker sig från snabba partier såsom ”Letter Things”, ”The Notches That Create Your Headboard” till de lugnare partierna i ”Slow Good Morning” och ”You Will Not Be Welcomed”. Det är just dessa, lite lugnare spåren jag fastnar för. Variation ter sig vara nyckelbegreppet på denna skiva då bandet testat på lite mer ovanliga instrument som mandolin, horn och banjo. Det kan höras inte minst på ”Riverside”. Musikaliska redskap som är ovanligt för denna genre men som samtidigt visar ett band som inte vill stagnera utan tar ut svängarna och prövar sig fram. Visst, den stereotypiske hardcorefantasten grymtar säkert till av frustration av blotta tanken att ett band som Poison The Well inte utvecklar sig i linje med andra likadana akter. Vill du istället ha ett band som levererar monoton hardcore och som låter likadana på varje album kan du söka dig till Hatebreed istället.

Till viss del tycker jag produktionen är grötig och vissa av spåren på Versions håller inte samma höga kvalitet som andra. Det finns många bra spår förvisso men rent musikaliskt kommer jag på mig själv med att inte kunna urskilja vissa låtar från varandra. Samtidigt är detta släpp inte heller något man sätter på i bakgrunden. I mitt fall ledde det till att jag blev oerhört irriterad på något som jag inte kunde komma på… tills skivans tog slut.

/Tomasz Swiesciak

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: