Bullet
"Highway Pirates"

Releaseår: 2011
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.4/10
Antal röster: 53Köp skivan nu hos:


Läst: 2449ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-02-01

Bullet - Highway Pirates
Växjös stoltheter BULLET inleder 2011 med sin tredje platta döpt till "Highway Pirates", en skiva med ett klassiskt snitt, BULLET är ett band som verkligen har hittat sin nisch och visar inga som helst tendenser till att växa upp och utvecklas, utan de kör på i samma vatten som tidigare och det hörs att det är där de trivs bäst.

Man ska inte sticka under stolen att BULLET har lyssnat mycket på klassisk hårdrock, influenser av AC/DC och ACCEPT är tydliga, även band som SAXON (som även medverkar på skivan) och till och med lite JUDAS PRIEST hörs mellan raderna.

"Highway Pirates" är en platta full av energi, bra vibbar och en känsla av att bandet fungerar bara för sitt eget nöjes skull. Låtarna är välbyggda i sin enkelhet, melodierna sticker ut, straight forward rock 'n’ roll helt enkelt. Att grabbarna hade kul när de skrev denna platta tvekar jag inte en sekund på, det sprudlar av glädje igenom den raspiga strupe som drivs av Dag ”Hell” Hofer. När han pressar sina lungor och ljudvågorna strömmar ut, klär det musiken med skinnvästar och nitbeklädda träskor, detta svänger något jävligt. Ungefär 40 sekunder in i det hårdslående och briljanta titelspåret kan du i dag höra Biff Byfords bidrag: en busvissling.

Produktionen är tydlig, precis som det ska vara. "Highway Pirates" är mixad av Tobias Lindell, som tidigare har jobbat med stora svenska rockband som EUROPE, MUSTASCH och HARDCORE SUPERSTAR. Tillsammans med bandet har han lyckats skapa ett sound som är retro och modernt på samma gång. Här finns det ett större djup och bredd till arrangemang än vad det har gjort tidigare vilket lyfter denna platta ytterligare ett snäpp och gör så att bandet kan ta ett steg till på trappan framåt.

BULLETs "Highway Pirates" är den starkaste skiva de har släppt och är en perfekt platta när du ska umgås med dina vänner över en öl, men främst är bandet ett liveband, det är då BULLET blommar ut till fullo.

/Janne Sandstén

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: