Krieg
"The Isolationist"

Releaseår: 2011
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 49Köp skivan nu hos:


Läst: 1626ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-02-01

Krieg - The Isolationist
Detta är en skiva som jag inte för mitt liv kan förstå upplägget på.

Inledningsvis bjuder amerikanerna på black metal av modell piskande, men det finns en så konstigt struktur på hur låtarna presenteras att jag inte fattar något av given.

Först får vi ett lite filmiskt into, men sen kommer tre låtar som låter mer eller mindre prick likadant - av Photographs From an Asylum, All Paths To God och Ambergeist sticker mittenspåret ut lite med ett eget break efter dryga tre minuter, men annars är det snabb black metal av ganska låg kvalitet.

Sången är enbart enerverande, och ljudet är tyvärr så pass dassigt att det ibland är svårt att förstå ifall det rör sig om ett skänt rensande av hörselgångarna eller en grupp tonåringar som tävlar i att låta högst.

Och sen kommer en experimentell drum & bass-session i Depakote, och vid det laget är jag helt lost.

Tror jag.

För det kan bli klurigare.

Spår 6-9 väljer man nämligen att dra ner lite på tempot, öka andelen episk känsla och sväng, och i Religion III, Blue Of Noon, Decaying Inhalations och And The Stars Fell On så passar helt enkelt den tidigare irriterande vokala insatsen bra, och jag finner mig fångad och lockad av bandet. Särskilt det sistnämnda spåret är bra - men tyvärr får det inte vara.

Istället får vi ett fyrverkeri i ljudexperiment i knappa tre minuter långa, och helt meningslösa, Remission innan det är dags att gå tillbaka till gå med avslutande Dead Windows.

Vafan?

Det hela är helt enkelt som två eller tre helt olika skivor - fast på samma gång.

I min fortsatta undran över vad det här egentligen var för något så kan jag inte låta bli att reflektera över min egen lyssning. Hade jag tyckt bättre om de snabba partierna om de legat utspridda?

Det är mycket möjligt.

Som det är nu så kommer jag nog inte att lyssna mer på KRIEGs "The Isolationist", mer än möjligtvis de utplockade guldkornen. Det finns så mycket annan bra black metal att skava öronen mot istället!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: