Deathspell Omega
"Paracletus"

Releaseår: 2010
Betyg: 9/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.4/10
Antal röster: 48Köp skivan nu hos:


Läst: 2420ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2011-02-01

Mästerlig och mystisk fransk ondska
2004 fattade jag ingenting. Sex år senare faller allting på plats.

Jag kan skylla mitt första möte med den franska avantgardistiska black metal-trion på omognad och okunskap. Det var inte mycket jag begrepp när DEATHSPELL OMEGA släppte albumet ”Si Monvmentvm Reqvires, Circvmspice”; den första delen i vad som skulle bli en sex år lång metafysisk och teologisk trilogi om Gud, Satan och människan.

Idag är denna skiva en milstolpe inom genren. Något jag inte tillåter mig själv att ha en åsikt om. Ännu. Istället börjar jag som alltid i fel ände. ”Paracletus” är så intrikat och teknisk att jag inser att min musikaliska vidsynthet inte varit så bred som jag först trodde. Jag inser även att jag fullkomligt kommer älska bandet bara jag ges tid att sätta mig in i dem. När jag hittar något jag gillar vill jag verkligen ha allt av det! Döm av min förvåning när det knappt finns någon information om DEATHSPELL OMEGA mer än någon enstaka overifierad Wikipeadialänk och en ouppdaterad MySpace-profil. Bandets image är minimalistisk och de uppträder inte live.

Det är kanske just därför jag uppskattar fransmännen så mycket. För mystiken. Fokus ligger på den musikaliska kreativiteten, inget annat. I Abscission förstår jag direkt hur tekniskt kunnigt bandet är. Gitarrerna skaver huden av mig samtidigt som trummorna sätter mitt balanssinne ur funktion. De gråtande riffen i Apokatastasis Pantón gör samma sak samtidigt som låten inger en känsla av en annalkande mörk horisont.

”Paracletus” har verkligen öppnat en ny dörr för hur olycksbådande vacker och teknisk musik kan låta. Förra årets bästa skiva om jag bara hade varit ute i rätt tid…

/Tomasz Swiesciak

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Jimmy | Datum: 2012-04-24 21:53:11

Paracletus. Mörk och helt jävla galen skiva..
Suverän
Annonser: