Nasum
"Helvete"

Releaseår: 2003
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 39Köp skivan nu hos:


Läst: 1632ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-01-01

Kvalitativt rens
Utan att överdriva kan jag säga att NASUM är mitt favoritband inom grindcoren, så till den milda grad att jag har utnämnt ”Shift” till den bästa svenska metalplattan genom tiderna. ”Helvete” är plattan som föregick ”Shift” och resulterade i en rad mer eller mindre lyriska recensioner när den kom. Därför passar jag nu på att täppa igen en lucka som i ärlighetens namn inte borde finnas på WeRock.

NASUM tog med sig det momentum bandet byggt upp på ”Human 2.0” och dängde det rakt in i ”Helvete”. Jag tyckte att låtarna var sjukt bra på ”Human 2.0” och blev i stort sett chockad av att bandet inte tycktes ha några som helst problem att skriva ännu bättre låtar. Utan att kompromissa ett dyft med den stora integritet som bandet hade byggt upp under hela sin karriär börjar NASUM på ”Helvete” variera sin musik. Visserligen dominerar det rena renset, men det blandas upp med vanlig två-takt och ett rent fruktansvärt sväng bitvis. Ta bara Living Next Door To Malice som innehåller samtliga dessa element - gosse vilken dänga!

Rakt efter denna kommer Stormshield som med sin dystra och närmast desperata stämning och driv tar andan ur mig varje gång.

Det som verkligen utmärker ”Helvete” är att den känns så heligt förbannad. Jo, vi pratar ju visserligen grindcore men det känns som om bandet verkligen har kanaliserat ner sin ilska över världens orättvisor i låtarna, vilket ger dem en extra dimension.

I decline your words of wisdom
Stop spitting your views in my face
A cancer eating freedom
All values lost without a trace

Close, so close but yet so far away
- You breed on hate and prejudice
Entangled in your web of lies
- Malevolent scum!
So close, so close but stay out of my way!
- Your breed of hate I will dismiss
Disgusted my anger will rise

I object to your senseless oppression
Shocked by the deeds you do
You're enslaved to a mental regression
In fear that they're equal with you

Close, so close but yet so far away
- You breed on hate and prejudice
Entangled in your web of lies
- Malevolent scum!
So close, so close but stay out of my way!
- Your breed of hate I will dismiss
Disgusted my anger will rise

You're red and white - you think you're strong
You're only white - right is wrong

Wake up and smell the cancer
You reek of shit!
Always there with no good answer
Now here's my spit

(Living Next Door To Malice)

Detta är ju ingen text som handlar om blommor och fjärilar direkt. Att texterna verkligen betyder mycket bevisas ytterligare genom det sätt som Mieszko fullkomligt vräker ur sig dom - det är med en övertygelse het som lava, och den är sista byggstenen i ett album som verkligen krossar.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: