Nachtgeschrei
"Ardeo"

Releaseår: 2010
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 24Köp skivan nu hos:


Läst: 1604ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2011-01-01

Nachtgeschrei - Ardeo
Då och då sätter jag mig ner med något som jag aldrig hört talas om förut i bandväg och bereder mig för att antingen bli glatt överraskad eller något nedslagen. NACHTGESCHREI, ett band som varit aktiva ett tag, var helt nya för mina öron. De lockade lite grand med beskrivningen "medieval metal", då jag är svag för inslag av folk och annorlunda instrument. Första låten på nya "Ardeo", An Mein Ende, fångade direkt min uppmärksamhet och någonstans i skallen snurrade tanken om att jag kanske hittat något riktigt bra. När nästa spår inte träffade lika rätt kändes det inte riktigt lika bra längre. Men efter att ha lyssnat igenom allt ett par gånger kan jag inte låta bli att ryckas med av exempelvis Herzschlag som har ett härligt instrumentalt parti ungefär tre fjärdedelar in i låten i fråga.

I sin helhet är "Ardeo" ett mysigt album för människor med smak för folk och liknande genrer. Det har en del svagare spår här och där som man gärna känner för att hoppa över, men de låtar som är bra är inte alls halvdana utan sitter som en smäck. Skivan reommenderas till de som inte har något emot att lyssna på en skiva några gånger innan den sätter sig. Har man inte så stort tålamod tror jag inte detta släpp imponerar så mycket.

Bästa spår: An Mein Ende eller Herzschlag

/Ida Frisell

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: