God Dethroned
"Under The Sign Of The Iron Cross"

Releaseår: 2010
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 37



Köp skivan nu hos:


Läst: 1633ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-12-12

God Dethroned - Under The Sign Of The Iron Cross
Ibland undrar jag om folk helt enkelt är för lata för att tänka. Här har vi ytterligare en skiva som handlar om Första Världskriget, är fylld med blastbeats och furiöst growlande. Känns det igen? Tänkte väl det. GOD DETHRONED hamnar med ”Under The Sign Of The Iron Cross” på minusdelen av originalitetsskalan. Det är inte det att bandet bestående av sångaren/gitarristen Henri Sattler, gitarrist nr. 2 Danny Tunker, bassisten Henk Zinger och trummisen Michiel vd Plicht är dåliga på att spela, eller har gjort en platta med kass produktion, eller ens dåliga låtar – men hela skivan utstrålar idén att jösses vad man har hört detta innan. Någon borde i ärlighetens namn sätta ett stopp för band som sitter i replokalen och säger något i stil med följande;

- ”Fan – vad ska nästa platta handla om?”

- ”Vi kanske ska göra en temaplatta? Typ om krig. Det är ju tufft och metal.”

- ”Bra idé! Första Världskriget var ju hårt och blodigt, det passar ju när man lirar death metal.”

- ”Ja! Och det har ju säkert inga andra band gjort. Fan, det här kommer bli bra!”

Jag överdriver såklart – men faktum är att vi inte behöver ytterligare en platta som avhandlar detta krig. Framför allt inte då GOD DETHRONEDs förra platta också den handlade om Första Världskriget. Det blir ett halvljummet betyg till ”Under The Sign Of The Iron Cross” för GOD DETHRONED kan trots mina invändningar faktiskt lira riktigt bra – och bitvis glimrar det till i musiken.

Bästa låt: Under The Sign Of The Iron Cross

/Martin Bensch





Startsida recensioner »



(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: