Emerald Sun
"Escape from twilight"

Releaseår: 2007
Betyg: 7/10

Användarbetyg: 0.6/10
Antal röster: 27Köp skivan nu hos:


Läst: 1442ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-05-05

Helloweenkloner?
Emerald Sun är återigen en sådan där första gången bekantskap för min del. Tydligen kommer dessa killar från Grekland och har Helloween som deras absoluta förebilder och inspirationskälla.
Mycket riktigt brakar första låten 'Scream Out Loud', igång i ett nästan otäckt likt ”Helloween-keeper” sound. Killen på sång låter till råga på allt nästan som en pånyttfödd Kiske och man får nästan en känsla av att detta måste ju vara en tidigare låt från powermetalhjältarna som man lyckats missa.

Helloween fan som jag är så blev första känslan att detta inte var speciellt originellt och kanske rent utav en rippoff. Efter ett par varv till i spelaren sansar jag mig och konstaterar att detta är välspelat, bra producerat och faktiskt inte alls så dumt på det hela taget. Det där om Kiske får jag tona ner lite då naturligtvis ingen kan komma upp hans grymma nivå, men Emerald Sun-sångaren har onekligen en bra och till musiken passande stämma.

Emerald Sun låter som sagt grymt likt våra gamla powermetal hjältar, men samtidigt finns det även en gnutta av andra influenser såsom Rhapsody, folkmusik och kanske Blind Guardian i deras musik. Jag tycker man gör detta så pass bra att åtminstone jag kan släppa tankarna om rippoff och konstatera att Grekland numera finns på min ”powermetal-världskarta”.
Mina favoriter på denna är 'Scream Out Loud', 'High In The Sky', 'Escape From Twilight' och den Blind Guardian-inspirerade 'The Story Begins'.

/Leo

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: