Ross The Boss
"Hailstorm"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 41Köp skivan nu hos:


Läst: 1816ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-12-01

Ross The Boss - Hailstorm
Ross Friedman, alias ROSS THE BOSS är känd som gitarrist och originalmedlem i metalbandet MANOWAR, som han bildade tillsammans med Joey DeMaio. Här följer bandet upp förra årets debutalbum "New Metal Leader" med en ny rykande färsk platta med den dominerande titeln "Hailstorm" och ytterligare en örn på skivomslaget.

"Hailstorm" följer samma recept som tidigare, men med vissa justeringar. Det klassiska soundet har fått sig en putsning, tar sig an en lite modernare linje och fylls ut med lite mer bombastiska inslag.

Plattan inleds, precis som sin föregångare, med ett instrumentalt spår döpt till I.A.G. (I.L.H. hette det på "New Metal Leader") för att sedan sparka igång plattan på allvar med metalmagi med flammande gitarriff och fyllningar av galopperande trummor i Kingdom Arise. Skivan fortsätter med Dead Man’s Curve som är en skön melodisk sak med en del referenser till MANOWAR. Men det är titelspåret som verkligen får blodet att flyta, med rasande gitarriff i ett enormt tempo far den fram som en vettvilling, ja en riktig thrashfrenesi. De inledande riffen får mig att tänka på tidiga ACCEPT. Plattan innehåller fler sköna spår, så som den lite softare Among The Ruins och instrumentala Great Gods Glorious där Ross får visa att han verkligen är Boss.

Sångaren Patrick Fuchs har en riktigt klassisk sångstil som passar denna genre perfekt, han gjorde en respektabel insats på sin debut, och gör även här ett mycket bra jobb, kan dock kännas en aning mer ansträngt denna gång.

ROSS THE BOSS visar att de har enighet och musikalisk kompetens för att kunna leverera en kompetent platta med en solid produktion som kan tilltala fansen och även kunna värva en hel del nya. Gillar du det tyska heavy metal-soundet är detta en given platta för dig.

All Hail The Boss!

Bästa spår: Hailstorm

/Janne Sandstén

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: