Neaera
"Forging The Eclipse"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 39Köp skivan nu hos:


Läst: 1334ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-12-01

Neaera - Forging The Eclipse
Det här är verkligen en platta som har vuxit. Till en början kunde jag inte med Benjamin Hillekes bitvis väldigt höga sång, mer då hans growl som jag gillade från början. Men någonstans under femte genomlyssningen klickade inte bara sånginsatsen till utan även låtmaterialet.

Melodisk dödsmetall är ju en upplogad fora till subgenre om något, så på originalitetsskalan får inte NEAERA höga poäng. Däremot är de ena hejare på att skriva bra och framför allt jämna låtar – det är svårt att välja ut enskilda favoriter eftersom majoriteten av låtarna ljuder riktigt bra in i hörselgångarna – härligt tunga In Defiance var låten som funkade från första genomlyssningen med sina fiffiga riffbyten och logiska övergångar från tyngd till två-takt. Låten har ett härligt driv och piskas på ett föredömligt sätt fram av trummisen Sebastian Heldt var spel ligger på en bra nivå hela plattan. Sorgset rensande Eight Thousand Sorrows Deep där jag finner element som minner om band som DARK TRANQUILLITY och valfritt black metalband som använder sig av rivig skriksång är ytterligare en höjdardänga.

”Forging The Eclipse” är en platta som man behöver ge lite tid, inte för att musiken är svår att ta till sig utan för att detta är en skiva som faktiskt är betydligt bättre än man tror. Döm således inte ut NEAERAs senaste alster efter endast några genomlyssningar – den behöver fler än så.

Bästa spår: Eight Thousand Sorrows Deep

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: