Kotipelto
"Serenity"

Releaseår: 2007
Betyg: 8/10

Användarbetyg: 2.3/10
Antal röster: 8Köp skivan nu hos:


Läst: 1605ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-05-05

Finske Timo Kotipelto eller Mr. Stratovarius som man också skulle kunna kalla honom är tillbaks med sitt tredje soloalbum, Serenity.
Jag får erkänna att jag aldrig fastnat för Timos tidigare musik så jag hade väl inte mycket att jämföra detta alster med. Stilmässigt är det naturligtvis powermetal som liras och av tradition verkar det ju numera som man kan lägga till ”finsk powermetal” och därmed sätta en slags kvalitétsstämpel på det hela.

Detta är välproducerat, stundtals mycket trallvänligt och det hörs klart och tydligt att dessa killar kan lira och så gjort ett bra tag.
Albumets första låt sleep well, skulle kunna platsa på en topplista då dess trallvänliga refräng även borde tilltala icke-headbangers.
Låtar som 'serenity', 'dream and reality' och 'mr. know-it-all' med klatschiga refränger, mycket bra sång och tunga gitarrer borde passa alla fans av powermetal ala Helloween och Edguy.
Mina favoriter blir den ursköna 'king anti-midas', den trallvänliga 'sleep well' och den avslutande och episka låten 'last defender'.

På det hela taget är serenity i mina ögon ett mycket starkt och varierat powermetal alster och jag kan bara lyfta på hatten till Timo och grabbarna och gratulera.
Leo ger denna 8 pinnar och en pekning med hela handen till er övriga powermetaldiggare att kolla in denna.

/Leo

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: