Hail Of Bullets
"On Divine Winds"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.7/10
Antal röster: 24Köp skivan nu hos:


Läst: 1497ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-12-01

Den gudomliga vinden krossar det mesta av motstånd
Om jag säger ”old school-inspirerad dödsmetall med krigstema i texterna”, tänker du kanske ”urvattnat” eller till och med ”infantilt”. I så fall tänker du fel. De rutinerade herrarna i holländska HAIL OF BULLETS må vara inspirerade av gamla storheter som DEATH, AUTOPSY, CELTIC FROST och BOLT THROWER, men det innebär inte att det är något med deras musik som kan kallas vare sig urvattnat eller infantilt. ”On Divine Winds” erbjuder en rejäl dos soniskt mörker, där effektfulla trummor signerade Ed Warby utgör en effektiv grund för blytunga riff, desperata vrål och eleganta stilmässiga vändningar. Dessutom är texterna (krigstema till trots) allmänbildande – numera vet jag t.ex. att slaget vid Mukden 1905 mellan Japan och Ryssland är ett av världens största slag på land före 1:a Världskriget…

Det är på många sätt en ganska komplett dödsmetallskiva, välproducerad, känslosam och variationsrik som den är. Till exempel har ett spår som Kamikaze en aningen punkig nerv, medan låtar som On Choral Shores och Unsung Heroes delvis bjuder på förkrossande tyngd, och avslutande Unbearable på storslaget melankolisk atmosfär. Trots det skriver jag ”ganska komplett”, för det finns en punkt som fattas på checklistan för att ”On Divine Winds” skall vara aktuell för ett riktigt toppbetyg. Den punkten råkar vara själva pricken över i, i form av någon uppenbar hit (om termen tillåts). Ingen av låtarna är dålig, och de allra flesta är betydligt mer än bara okej, men det är egentligen ingen av dem som verkligen sticker ut. Det är med andra ord ett stycke solitt hantverke och en påtagligt bra metalplatta, men fantastisk? Bara nästan.

/Fredrik Sandberg

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: