Månegarm
"Vargstenen"

Releaser: 2007
Betyg: 8/10

Anvndarbetyg: 2.7/10
Antal rster: 43Kp skivan nu hos:


Lst: 1540ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-05-05

Månegarm har nu släppt sin sjätte skiva och fortsätter i precis samma anda som tidigare, det vill säga det de gör bäst: Viking Metal av hög klass.
Månegarms viking-koncept är väldigt tydligt, redan innan man ens lyssnat på musiken. När man väl lyssnar finner man även att det konceptet är väldigt tydligt i musiken och att de med bravur har lyckats hitta det sound man förväntar sig. Precis i enlighet med deras tidigare skivor.

Bandet startade 1995 i Norrtälje och gick då under namnet Antikrist. Namnet Månegarm kom först en månad senare och har hängt kvar sedan dess. Idag består de av fem medlemmar, varav sången utförs av trummisen Erik Grawsjö.

Viking metal-fenomenet har ju fötts ur Black/death metal och de flesta Viking Metal-band låter även därefter. På "Vargstenen" finns dock även några låtar som tar oss tillbaka till medeltids-stuket, och "Vargbrodern talar" är en utav dem. Sången är i ren form, och riktigt bra. Likadant på fruktansvärt vackra avslutningslåten "Eld"

Gillar man Månegarm vet man vad man vill höra, och det får man definitivt göra på "Vargstenen", vilken jag nu kan rekommendera varmt. Jag har svårt att välja en favoritlåt då det är sådan pass kontrast mellan "medeltidslåtarna" och "metallåtarna". Dock gjorde sista låten "Eld" ett oerhört starkt intryck på mig och får därmed bli en favorit på den här skivan.
Månegarm har återigen lyckats skapa en riktigt bra fullängdare och bevisar att de fortfarande kan göra riktigt bra Viking Metal. Jag hyser heller inga tvivel om att nästa skiva kommer att vara minst lika bra.

/Jappson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: