Black Country Communion
"Black Country"

Releaser: 2010
Betyg: 9/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Anvndarbetyg: 3.0/10
Antal rster: 34Kp skivan nu hos:


Lst: 1778ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-11-01

Black Country Communion - Black Country
Det är anknytningen till de tre tyngsta rockbanden BLACK SABBATH, DEEP PURPLE och LED ZEPPELIN som är stommen i BLACK COUNTRY COMMUNION.

Att 58 åriga Glenn Hughes (DEEP PURPLE och BLACK SABBATH) sjunger lika kraftfullt som han gjorde under sina glansdagar på 70-talet är imponerande. Hans röst visar sig vara i utmärkt form.
Bluesmannen Joe Bonamassa är otvivelaktigt rätt gitarrist för jobbet, Derek Sherinian (DREAM THEATER) på keyboards som fyller i med smakfulla melodiska tillsatser och rytmiska skicklighet och avslutningsvis Jason Bonham, son till Bonzo (LED ZEPPELIN), som verkligen sätter bandet i gungning och smiskar sina skinn som aldrig förr.

Musiken är som väntat bluesbaserad tung rock med en 70-talskänsla. Slick hårdrock som spretar lite ibland, men här finns en respekt för musiken och en magnifik känsla som kommer att golva er som lyssnare om ni gillar denna typ av rock.

Första spåret är även titelspåret på skivan, Black Country, vilket också var det ursprungliga namnet på bandet (innan de lade till "Communion"-delen). Låten inleder med en fläskig baslinje signerad Glenn Hughes, vilken sedan sugs in i en svällande gitarr- och trumkombination. The Great Divide är en riktigt skön melodisk bluesrocklåt. Glenns sång samsas väl tillsammans med Joes snillrika gitarrspel, här får Glenn ta i lite och gör det brilliant, med ett stort röstomfång och emotionell intensitet och härmed bevisar han, att hans pipa innehar titeln ”The Voice Of Rock”. Resten av plattan följer ungefär samma mönster med influenser från förr som Hendrixriffet i Beggarman. Jon Lord feeling i The Revolution In Me, där får vi får höra Derek spela Hammond. No Time är låten för Jason Bonham, influenser av hans faders band hörs tydligt och här får han chansen att visa vad han går för.

En låt som jag fastade för är Song of Yesterday, den smyger in försiktigt vackert för att senare explodera till en riktigt bluesrocklåt, här samsas både Joe och Glenn på sång med en otrolig känsla och harmoni. Medusa är en re-make från Glenn's dagar med TRAPEZE från 1970. Skivan avslutas med Too Late For The Sun som ger känslan av ett riktigt garagejam.

Albumet "Black Country" är en solid och fruktansvärt stark debut, en smältdegel av influenser med en beroendeframkallande karaktär och att kvartetten består av två britter och två amerikaner är en perfekt balans av influenser och inflytande.

Bästa Spår: Song Of Yesterday

/Janne Sandstén

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: