Megadeth
"Rust In Peace Live"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.0/10
Antal röster: 44Köp skivan nu hos:


Läst: 8289ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-11-01

MEGADETH - "Rust In Peace Live"
Ett av thrashens stora band, MEGADETH, firar att det är 20 år sen deras klassiska skiva "Rust In Peace" släpptes genom att spela den i sin helhet på turné, och efter att ha lyssnat på resultatet i intensiva omgångar under den senaste månaden kan mina känslor för det hela sammanfattas i ett enda ord: kluvna.

Inspelningen är gjord på klassiska Hollywood Palladium (för den riktigt sugne finns även en tillhörande DVD), och hela konceptet är rätt häftigt. Publikens ljud tonas sakta upp. Skanderandet av ”MEGADETH, MEGADETH, MEGADETH” fyller lokalen. Veteranernas frontman Dave Mustaine säger ”Good Evening… You all know why we’re here, right?” – sen kastar sig bandet in Holy Wars (The Punishment Due), öppningsspåret på den klassiska skivan “Rust In Peace” som också spelas i sin helhet utan någon form av paus eller mellansnack.

Så, varför denna kluvenhet?

Å ena sidan tillhör ”Rust In Peace” en av mina absoluta favoritskivor, och skivan tillhör de thrashskivor som sålt över en miljon exemplar bara i Staterna. Låtmaterialet är alltså inget annat än fenomenalt.

Å andra sidan är inte MEGADETH live det roligaste som går i ett par skor, och ljudbilden på den här given är på gott och ont väldigt ”naken”, dvs man har tagit ut ljudet som det låter. Det kan bli lite tröttsamt stundtals, speciellt under de längre instrumentala delarna med mycket solon.

Dave Mustaine, Shawn Drover, David Ellefson och Chris Broderick är alla kompetenta musiker som satsar på den här spelningen så nära bandets födelseplats, och som nämnts tidigare är råmaterialet som bandet har att jobba med riktigt bra. När man avhandlat hela ”Rust In Peace” så bjuds publiken på en version av Holy Wars som mest är en presentation av bandet, samt örhängen så som Skin O’ My Teeth, In My Darkest Hours, Symphony Of Destruction och Peace Sells. Det är liksom svårt att misslyckas helt med sådana förutsättningar, men likväl tycker jag att det är något som saknas för att jag ska kapitulera fullständigt.

Jag kan inte peka på exakt varför jag inte är lyrisk, men jag kan konstatera att det är sannolikt så att jag framgent hellre väljer den remastrade versionen av skivan ”Rust In Peace” istället för den här liveversionen när jag vill spisa MEGADETH i sitt esse – och det kan väl inte ha varit syftet med att fästa en sån här satsning på skiva?

Bästa Spår: Hangar 18 ger mig alltid gåshud av glädje. Alltid!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: