Mechanical God Creation
"Cell XIII"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 26Köp skivan nu hos:


Läst: 1212ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-11-01

MECHANICAL GOD CREATION - "Cell XIII"
Mtbf är en vansinnigt bra öppningslåt. Bortser man från det tramsiga introt så bjuds vi på fyra minuter slakt, byggd på en diet av teknisk och något melodiös death metal. Lucy (sång) sparkar fullkomligt stjärt med sin brutala pipa och jag njuter i fulla drag.

”Cell XIII” fortsätter sedan i de upptrampade fotspåren skivan igenom, det finns dock en sak som skiljer resterande låtmaterial från öppningslåten. Simo (gitarr) tillåts av någon outgrundlig anledning inkräkta på den vokala biten och förpesta grymma death metal-pärlor med sina enerverande nöffgrowl. Obegripligt. I exempelvis Project Kill får han närmast lika mycket utrymme vid mikrofonen som Lucy, vilket retar mig till vansinne.

Musikaliskt bjuds det som sagt på teknisk och, relativ, melodiös death metal. 2012 låter som om ARCH ENEMY hade korsbefruktad sig med valfritt nutida dödsband från Florida och det är sannerligen till bandets fördel.

Italienarna har fogat ihop en riktigt stark skiva och om Simo bara har vett att slopa sina ambitioner som sångare till nästa gång kan det bli briljant. Kolla upp!

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: