Blind Guardian
"A twist in the myth"

Releaser: 2006
Betyg: 5/10

Anvndarbetyg: 2.9/10
Antal rster: 39Kp skivan nu hos:


Lst: 1430ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2006-12-01

Blind Guardian har med åren producerat en hel del skön power metal med inslag av folkmusik och med det givna temat hämtat ur Tolkiens fantasivärld. Hansis något sträva röst passar utmärkt till musiken och BG har skapat många trallvänliga och melodiska låtar som verkligen fastnar och kan ibland även få icke-hårdrockare att nynna till vad de hör.

Efter de lysande plattorna Somewhere from far beyond och Imaginations from the other side från 90-talet har dock dessa eminenta herrar tappat lite musikkvalité i mitt tycke. Fram till och med den förra plattan är nog Hansis sidoprojekt Demons & Wizards strået vassare än själva huvudbandet Blind Guardian.
Blind Guardian har på senare tid börjat med en lite pampigare och mer invecklad musik som kanske passar en del, men som inte funkar lika bra för mig då jag saknar de gamla trallvänliga tonerna.

Hur är då det nya albumet A twist in the myth? Jo det är enligt mig en viss bättring mot förra plattan A night at the opera som jag tycker är en av deras svagaste plattor.
På nya plattan får vi stundtals höra lite mer av gamla Blind Guardian, men många låtar är dock ganska pompösa och saknar i min mening de sköna melodierna som killarna skämt bort oss med tidigare.

Andra låten, Otherland skulle nästan kunna vara tagen från Imaginations-plattan och är min solklara favorit på den nya skivan. Det är så här jag vill att Blind Guardian ska låta. Låten Skalds and shadows är en skön och typisk BG-låt med akustiska inslag och som givet går hem. Resten av låtarna är så klart inte dåliga, men vi har ju som sagt blivit bortskämda tidigare, så jämfört med föregående mästerverk blir dessa andra låtar tyvärr något slätstrukna. På det hela är jag besviken på den nya plattan och jag tycker att sidoprojektets senaste album klår denna på allt utom på det pompösa området.

/Leo

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: