King Of Asgard
"Fi’mbulvintr"

Releaser: 2010
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Anvndarbetyg: 3.2/10
Antal rster: 29Kp skivan nu hos:


Lst: 1478ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-10-01

King Of Asgard - Fi’mbulvintr
Svenska KING OF ASGARD är ett band som lirar melodisk folkmetal. Även om detta är en ny grupp, har dessa herrar varit med ett tag, består av medlemmar från MITHOTYN, FALCONER, THY PROMORDIAL, INDUNGEON och DAWN.

Jag upptäckte att det verkligen är svårt att undvika förutfattade meningar om denna genre och med ett band med namn som KING OF ASGARD, så får jag en omedelbart en association av AMON AMARTH.

Bandet avslöjar ganska tidigt att de är väldigt nöjda att vistas i tidiga medeltiden. Mycket av skivans innehåll har sitt ursprung i den nordiska mytologin. Skivans titel "Fi’mbulvintr" betecknar den tre år långa vinter som föregår Ragnarök, världens undergång.

Skivan öppnar upp med ett mystiskt intro av distade gitarrer som bygger på en folkaktig melodi som sedan ilsket drar igång första spåret Einhärjar. Låten har en krigisk stämning som bygger på en ilsken melodi och marscherar fram på fältet som om det var det sista slaget som skulle avgöras. Einhärjar var i nordisk mytologi de fallna krigare som Odens valkyrior ansåg ha dött en tapper och ärofull död i strid, varvid de fördes till Valhall. The Last Journey är ett folkfärgat spår som börjar vackert med kvinnlig sång som sedan övergår häftigt till mer intensiv metal. Inledningen får mig att tänka på en sång som finns i filmen med Ronja Rövardotter.

Heroes Brigade är en trevlig omväxling. Det börjar med ett fyllig akustisk intro, innan de övergår till metal av mer klassiskt snitt, en låt med lite mer blackmetal influenser.

Skivan bygger på ett kraftfullt låtskrivande, eldiga melodier och vokala ramsor. Här finns det ett överflöd av riktigt medryckande riff och musikaliska inslag av blackmetal som tillför det lilla extra som gör det övergripande konceptet av albumet att bli skrämmande levande.

KING DIAMONDs Andy La Rocque befinner sig bakom spakarna och har sett till att skivan låter så bra som den gör. "Fi’mbulvintr" är en välkommen tidsmaskin för en nordisk historia som inte bara underhåller, utan inspirerar och tar dig tillbaka i tiden där man smider sitt svärd och dricker sin frusna mjöd ur ett horn.

Bästa spår: Einhärjar

/Janne Sandstén

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: