Kill the Romance
"Take antoher life"

Releaseår: 2007
Betyg: 6/10

Användarbetyg: 1.6/10
Antal röster: 34Köp skivan nu hos:


Läst: 1472ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-04-04

Hård, energisk och melodiös death metal. Man märker snabbt vilken genre man ska få från finnarna i Kill The Romance. Snabbt, tungt, melodiskt, growl & ren sång. Jag tar mig till och med fräckheten att påstå att detta är en elakare version av landspolarna Children of Bodom. Inte lika melodiöst, och aningen tyngre.

Det som kan bli lite tråkigt i längden är att de flesta låtar har i princip samma struktur. Enkelt sammanfattat; köttande verser med lite lugnare refränger. Bortsett från det gillar jag vad jag hör. Det bjuds på ett våldsamt hålligång från en grupp som dessutom låter väldigt samspelta och tajta. Det här är med andra ord duktiga musiker, och sångaren är mycket bra.
Ljudet är rent och låter nästan maskinellt, vilket kan vara ganska typiskt för denna typ av modern metal.

Toppspåret på "Take Another Life" är definitivt inledningsspåret "I'm Alive".

Kill The Romance är bra, men vill man ha originalitet bör man söka någon annanstans. Du finner en rak väg av intensitet genom hela skivan, men tyvärr inga sidostigar som bjuder på andra överraskningar. Har man hört första låten vet man vad man har att vänta sig i resten av låtarna. En sexa är inget dåligt betyg, och det betyget motiveras av tajt, stenhård låtkompilation, men det hade kunnat bli högre med lite variation.

/Jappson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: