Embassy Of Silence
"Euphorialight"

Releaseår: 2010
Betyg: 2/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.4/10
Antal röster: 25Köp skivan nu hos:


Läst: 1237ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-10-01

Embassy Of Silence - Euphorialight
Nyfiket plockade jag fram debutalbumet från det finska bandet EMBASSY OF SILENCE och tänkte att det kanske vore något att ha. Det såg relativt lovande ut i alla fall - gothic metal med stor variation skrevs det att det skulle vara. Men ack, så besviken man kan bli.

Albumet börjar ganska okej men efter en kort stund förstår jag att det är skvalmusik som väntar. Med andra ord sådan där musik man kan ha på i bakgrunden bara för att ha lite ljud omkring sig och slippa den bedövande tystnaden. Det blir inte så mycket bättre än så tyvärr. Inget spår är direkt minnesvärt, förutom möjligen Catherine and Heathcliff som engagerar lyssnaren lite. Jag tror problemet med låtarna är att i stort sett allihop håller samma tempo, vilket får åtminstone mig att gäspa efter ett par genomlyssningar. Nej, så här ska det väl inte vara?

Sångerskan Ines Lukkanen är visserligen en duktig sångerska men har ingen utstickande röst, vilket jag tror bandets ganska enformiga musik skulle ha tjänat på. Inga superintressanta riff eller solon infinner sig heller på skivan. Kort och gott kan jag konstatera att "Euphorialight" är en tråkig platta som inte intresserar mig ett dugg mer än på ett enda spår. Och det räcker inte. Bättre lycka nästa gång?

/Ida Frisell

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: