City Of Fire
"City Of Fire"

Releaseår: 2010
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.0/10
Antal röster: 28Köp skivan nu hos:


Läst: 1568ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-10-01

City Of Fire - S/T
CITY OF FIREs självbetitlade debut är en riktigt trevlig överraskning. Allt började på Cobalt Hotel i Vancouver tidigt år 2008. Det var då 3 grabbar möttes, som en gång i tiden var med i bandet CAUSTIC THOUGHT, ett populärt lokalt band som inte hade spelat ihop på tolv år. Föga anade basisten Byron Stroud (FEAR FACTORY, STRAPPING YOUNG LAD, ZIMMERS HOLE), trummisen Bob Wagner (ECONOLINE CRUCH) och gitarristen Ian White att detta var början på den speciella kvällen då gnistan åter skulle tändas och som skulle ta detta projekt längre än de hade förväntat sig. Efter rekryteringen av gitarristen Terry Murray, beslutade sig gruppen att skriva och spela in nytt material. Byron kontaktade under låtskrivningsprocessen sin vän och medmedlem Burton C. Bell (FEAR FACTORY, ASCENSION OF THE WATCHERS, G/Z/R, MINISTRY) som delade liknande musikaliska intressen, för att slutföra lineupen.

CITY OF FIREs album innehåller elva energiska och melodiska sånger som speglar bandets fantastiska musikalitet, en potent blandning av hårdrock och metal, med punk och industriella inslag. Skivan är fylld med tunga spår och ett grubblande humör som avspeglar den framväxande mognaden av dess medlemmar.

För Byron Stroud, är CITY OF FIRE ett perfekt tillfälle att visa upp sina låtskrivande talanger, medan Burton C. Bell får använda sin röst på ett sätt som hans huvudsakliga projekt inte tillåter honom göra. CITY OF FIRE erbjuder något utöver det som finns i de andra respektive banden.

Låtarna på albumet håller mycket hög klass och startar mycket bra med Carve Your Name som är i särklass albumets tyngsta spår med dess enorma rytmiska strukturer av gitarriff och Bells karakteristiska sång.

Gravity är en annan skön sak, där jag får en lätt association till Jaz Coleman (KILLING JOKE), även den mer intensiva Hanya är riktigt stark.

Rising och A Memory är de två mest radiovänliga låtarna på albumet och hittar säkert ut på en radiostation nära dig. Spirit Guide och Dark Tides tillhör de mer avslappnande och stämningsfyllda spåren på skivan. Coitus Interruptus (Avbrutet Samlag) har den absolut skönaste låttiteln men tyvärr det svagaste spåret på skivan. Albumet avslutar med en strålande version av THE CULTs Rain som får mig att rysa till av beundran.

CITY OF FIRE har verkligen lyckats få ihop en mycket trevlig hårdrockande och kommersiellt vänlig release.

Bästa spår: Rain, Carve Your Name

/Janne Sandstén

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: