Bombus
"S/T"

Releaseår: 2010
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 3.6/10
Antal röster: 52Köp skivan nu hos:


Läst: 2503ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-10-01

Bombus - s/t
Göteborgsbandet BOMBUS (Humlor) här med sitt obetitlade debutalbum. BOMBUS spelar i samma skola som WITCHCRAFT, GRAVEYARD och BLOWBACK d.v.s. maffig 70-tals hårdrock.

Nya plattan som egentligen inte är så ny, kom redan ut i våras men jag kom över den för någon månad sedan, mycket p.g.a. att jag ville ha vinylvarianten, nörd som jag är, därav denna sena recension.

Plattan är fullspäckad med tunga, släpiga gitarriff, manglande trummor, melodisk insnärjt i en 70-tals förpackning. Jag tycker att man kan ana lite MOTÖRHEAD och KILLING JOKE när man synar sömmarna.

Här finns massor av sköna spår, Outsider är en melodisk stänkare av mycket hög rang. Raised By Pigs, en riktig mangellåt med pondus. Tunga Biblical är en riktig härlig sak med en melodi som har en tendens att fastna i pannloben. Ibland far BOMBUS i väg, typ i den underbara låten Hud, där man blir indragen i en westernfilm.

Skivan är rattad av Per Stålberg (DIVISION OF LAURA LEE) som gör ett strålande jobb med att plocka fram det goda ur kakan.

Detta är en utmärkt debutskiva från ett band som kommer att gå långt, väldigt långt hoppas jag, för det här gillar jag och ser redan fram emot nästa platta. Den 12 november står BOMBUS på en scen i huvudstaden, passa på att se dem live.

Bästa spår: Biblical

/Janne Sandstén

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: