Made Of Hate
" Pathogen"

Releaseår: 2010
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 59Köp skivan nu hos:


Läst: 1482ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-09-11

MADE OF HATE - Pathogen
Har onekligen svårt att förhålla mig till MADE OF HATE och dess nya skiva “Pathogen”. Å ena sidan innehåller den sköna IRON MAIDEN-doftande melodislingor som får mig i brygga ett antal gånger. Å andra sidan försöker den trampa in i den överbefolkade metalcoren (framförallt verkar CHILDREN OF BODOM vara lite av ett riktmärke) och då blir det ganska omgående pannkaka av kalaset.

Inledande Friend är en helt underbar öppningslåt, unik i all sin gitarronanerande enkelhet. Sångaren Radek har en mörk, grumlig röst som blir till en skön kontrast mot alla väna, och rätt glada, melodier som står att finna överallt. Speciellt fort går det inte, inte heller är det speciellt aggressivt, men det gör inget. Det blir istället till en egen unik stil. Tråkigt nog forsätter inte denna stil skivan igenom. Även om efterföljande Russian Roulette bygger på liknande beståndsdelar så lurar några irriterande PANTERA-partier som förstör det härliga flytet. Sen fortsätter det så. Briljanta melodiska partier som förstörs av trist aggrometal som aldrig blir arg på riktigt.

MADE OF HATE borde fortsätta att utveckla den melodiska heavy metalådran, det märks tydligt att bandet tycker betydligt bättre om det än den aggressiva. Då kan polackerna nog leverera en riktigt vass skiva.

/Jonas Andersson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: