Equilibrium
"Rekreatur"

Releaseår: 2010
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.5/10
Antal röster: 38Köp skivan nu hos:


Läst: 1297ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2010-09-01

Equilibrium - Rekreatur
EQUILIBRIUM är ett tyskt folk metal-band vars sångtexter helt och hållet är på tyska. De bildades 2001 och har hållt på sedan dess.

"Rekreatur" är bandets senaste album och det börjar väldigt lovande - härliga folkmelodier och mycket ös. In Heilige Hallen och Der ewige Sieg är riktigt bra spår, men efter halva albumet börjar man undra lite varför allt låter så himla likt vartannat.

Det är samma sorts tempo i varenda låt och till slut tycker jag mig inte riktigt kunna höra när låtarna går över till nästa, och allt känns tråkigt nog väldigt repetetivt då jag inte kan höra någon variation alls. Det blir alldeles för mycket av det bombastiska temat och efter ett antal genomlyssningar måste jag erkänna att jag inget hellre vill än att stänga av musiken - det har blivit för tröttsamt helt enkelt. Dock får jag erkänna att sista spåret på skivan höjer den lite grand ändå - den 13 minuter långa Kurzes epos innehåller variation som skivan så väl behöver. Bara väldigt synd att den hamnade sist på skivan och inte i mitten där den hade behövts som mest.

EQUILIBRIUM är ett bra band som tyvärr har tagit i lite för mycket på sitt senaste släpp, så "Rekreatur" kan tyvärr inte få så höga poäng från min sida. Däremot tror jag de har en ganska stor potential och ser fram emot nästa album - som förhoppningsvis kommer vara mer varierat.

/Ida Frisell

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: